- تاریخ ارسال : شنبه 17 فروردين 1392
- بازدید : 629
جهان واقعا چند ساله است؟!
یک دانشمند آمریکایی در اقدامی جالب نسخه شبیهسازی شده خود از صدای انفجار بزرگ را با دادههای دقیق جدید بدست آمده از کاوشگر فضایی چندین میلیون دلاری، ترکیب کرده است.
اطلاعات بازگشتی از تلسکوپ فضایی پلانک سازمان فضایی اروپا تا کنون به فیزیکدانان زیادی در تجدیدنظر برآوردهای آنها از سن جهان کمک کرده و اکنون یک استاد دانشگاه واشنگتن از این دادهها برای ایجاد بازگردانی ارتقا یافته و وضوح بالا از صدای توسعه اولیه جهان در بیش از 13 میلیارد سال قبل استفاده کرده است.
جان کریمر 10 سال پیش ابتدا یک نسخه صوتی از انفجار بزرگ را با استفاده از اطلاعات ابزار ناهمسانگردی ریزموج ویلکینسون ناسا ساخته بود. وی اکنون از خوانشهای باکیفیت بهتر پلانک برای ساخت یک بازگردانی جدید استفاده کرده است.
این فیزیکدان از تحلیلهای ماموریت پلانک در مورد تابش زمینه کیهانی که شامل تابشهای حدود 400 هزار سال پس از آغاز جهان بوده، استفاده کرده است که تغییرات دمایی تابش زمینه کیهانی را به اجزای فرکانس زاویهای یا چندقطبی تغییر میدهد.
به گفته کریمر، فرکانسهای واقعی انفجار بزرگ بسیار پایینتر از آن بودند که با گوش انسان شنیده شوند از این رو وی آنها را با ضریب بسیار بالایی برای شبیهسازی خود بالا برده که اولین 760 هزار سال جهان را نمایش میدهد.
ماه گذشته سازمان فضایی اروپا از یک پرتره از جهان نوزاد بر اساس دادههای 15.5 ماه اول تلسکوپ فضایی پلانک رونمایی کرده بود.
این دادهها همچنین ارزش جدیدی را برای سرعت انبساط جهان در امروز ایجاد کرده و نشان داد که سن دقیقتر جهان 13.82 میلیارد سال است که 80 میلیون سال پیرتر از دادههای پیشین محسوب میشود.